Internationale gæstesangere på Operaen
Flerårig støtte til Operaen 2019-2026

På kulturområdet bevilgede bestyrelsen i 2018 9,3 mio. kr. til ansættelse af internationale sangere ved Operaen på Det Kgl. Teater. Som følge af Covid-19 situationen besluttede Fonden i 2021 at forlænge projektet og donere yderligere 1,6 mio. kr. På grund af projektets gode resultater, besluttede bestyrelsen senest i april 2023 at give yderligere 10,23 mio. kr. i støtte, så perioden frem til midten af 2026 er dækket.

Den samlede donation når dermed op på 21,1 mio. kr.

Donationerne skal bidrage til, at der i  perioden kan ske en væsentlig udvikling i såvel opera som kunstart som Operaens anseelse og internationale renommé. Sangerne skal også være  inspiratorer for Operaens øvrige sangere og for Operaakademiets studerende.

Det er Fondens hidtil største kulturbevilling. Fonden har ved sin støtte lagt vægt på at medvirke til at opbygge Operaens ry og internationale image. Donationen bidrager samtidig til at øge Operaens attraktionsværdi hos en række af verdens bedste kunstnere i genren. Fonden forventer på den måde at sætte varige spor for såvel Operaen som kunstartens niveau i Danmark.