Naturens Uge 2021

3. maj 2021

6.-12. september 2021 løber Naturens Uge af stablen. 

Det er ikke nok med en enkelt dag, når børn og voksne skal opdage alt det, man kan lave og opleve i naturen. Derfor bliver den årligt tilbagevendende Naturens Dag i september nu til Naturens Uge med arrangementer hele ugen, så tusindvis af danskere kan få oplevelser i naturen. 

Med fondsstøtte i ryggen de næste tre år vil Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening, der står bag den årligt tilbagevendende begivenhed Naturens Dag, udvide til en hel uge. Målet er stadig det samme: At inspirere børn og voksne til at opleve naturen og opdage alle de ting, man kan lave derude.

Direktør i 15. Juni Fonden, Per Voetmann, ser frem til at endnu flere nu kan få glæde af Naturens Uge:

”Vi er glade for, at 15. Juni Fonden nu også er en del af Naturens Uge. Det sidste år har vist, at interessen for at være i naturen vokser, og det skal vi naturligvis holde fast i. Vi tror det bidrager til en endnu større forståelse af, hvor vigtig den danske natur er.”

Fonden har støttet projektet med 2,0 mio. kr.

Arrangementer hele ugen i Naturens Uge

De hundredvis af arrangementer, som danskerne har kunnet besøge om søndagen på Naturens Dag bliver nu udvidet, så der vil være arrangementer hele ugen. Det giver også en fleksibilitet for de mange foreninger, der i år kan lave aktiviteter hele ugen. Ikke mindst lægger det op til oplevelser med overnatning i naturen – en aktivitet, der har været yderst populær det sidste år under Corona-pandemien, hvor efterspørgslen på shelters har været markant i stigning.

Netop på grund af Corona vil der også i årets Naturens Uge være fokus på Corona-sikkerhed. Naturen har i øvrigt spillet en ekstra vigtig rolle for danskerne det seneste år. I en undersøgelse, lavet af Kantar-Gallup for Friluftrådet, svarer 40 procent, at de har opholdt sig mere i den frie natur end før Corona-krisen. 38 procent har besøgt et eller flere nye naturområder.

Arrangementskalenderen kan følges her i takt med de bliver offentliggjort:

www.naturensuge.dk