Foto: Malle Madsen / Foto stillet til rådighed af Det Fynske Kunstakademi

Fonden uddeler hæderspriser til unge talenter indenfor kunst og design

20. november 2020

For syvende år i træk giver fonden en markant håndsrækning til seks nyuddannede kunstnere og designere, som har udmærket sig særligt på deres felt.

 

Kan man designe sig til bedre hjælp til for tidligt fødte børn? Kan man hente hjælp og inspiration i okkulte og forbudte elementer af den muslimske religion? Eller kan hverdagsidyllen foran TV være udgangspunktet for sitrende og foruroligende malerier? Det er temaer, som modtagerne af årets hæderspriser har sat sig for at undersøge. Fremtidens kunstnere og designere sætter fingeren på nogle svære temaer – og netop derfor er det så vigtigt at anerkende dem, der med mod, kunstnerisk ambition og velargumenteret viden forstår at flytte grænserne.

Fondens juryer har udvalgt seks af sådanne ekstraordinære projekter og belønner deres afgangsarbejder med hver 50.000 kr. Med prisen ønsker 15. Juni Fonden at give hædersprismodtagerne et anerkendende skulderklap, samt en økonomisk håndsrækning, i håb om at dette kan være med til at åbne døre op på deres fremtidige færd inden for hhv. kunst og design. Uddrag af juryernes motiveringer kan ses her: MOTIVERINGER

 

De seks hædersprismodtagere er:

Kunst:

Lina Hashim (Det Kgl. Danske Kunstakademi); The Touch, performance og installation

Morten Larsen (Det Fynske Kunstakademi); Triptykon, Mandlig protagonist, Kvindelig protagonist (se foto herover), maleri

Kåre Frang (Det Kgl. Danske Kunstakademi);  Changes, videoværk og keramiske skulpturer

Design:

Monica Louise Hartvigsen (Kunstakademiets Designskole); Bakteriefarve – fremtidens pigment

Amalie Gielov og Alexandra Mølvang (Kunstakademiets Designskole); EVA – et helende produktdesign i en neonatal kontekst

Roseanna Kimber (Designskolen Kolding); Sensory tool to overcome fear of needles

 

De to juryer, der har besøgt afgangsudstillingerne på landets designskoler og kunstakademier, består af fagpersoner fra kunstscenen og designfaget. For kunstdelen består juryen af museumsinspektør fra Louisiana Anders Kold, billedkunstner Claus Carstensen samt kunstanmelder og skribent Mai Misfeldt. Designjuryen består af programleder fra KADK Tine Kjølsen, direktør for Designmuseum Danmark Anne Louise Sommer og designskribent og -redaktør Charlotte Jul.

Hæderspriserne uddeles 20. november 2020. (I år desværre uden ceremoni, som den aktuelle Corona-pandemi blokerer for).