Naturens Uge og åbent hus i Arboretet søndag d. 10. september 2023 kl. 10-14.   

18. august 2023

Søndag d. 10. september åbner vi dørene for åbent hus i Arboretet for både børn og voksne fra kl. 10-14. Se de enkelte aktiviteter for tidspunkter.

Naturen holder åbent hus med en masse spændende oplevelser i uge 36. Her er det nemlig Naturens Uge, hvor der i hele landet er naturaktiviteter for dig og din familie. Temaet for Naturens Uge i 2023 er ”Under overfladen”. I Arboretet vil vi dykke ned under overfladen af den natur der omgiver os. Du kan her finde og opleve planter og dyr tæt på, deltage i posteløb samt komme på guidede rundvisninger der tager dig med under overfladen af Arboretet og dets planter.

Her i Arboretet vil vi gerne invitere til at gå på opdagelse i vores samling af træer og buske og blive klogere på, hvad der egentlig foregår i Arboretets samling. Man kan opleve Arboretet ved at gå på opdagelse selv, eller ved at deltage i en eller flere af vores aktiviteter. Hele dagen er gratis, og kræver ikke tilmelding. Rundvisninger og åbent hus i Nacadia er primært tiltænkt voksne og resterende aktiviteter er tiltænkt børn fra 3 år og opefter, men alle aktiviteter er åbne for gæster i alle aldre.

PROGRAM

Åbent Hus i Terapihaven Nacadia

Forskere fra Københavns Universitet viser rundt i Terapihaven og fortæller om naturbaseret terapi, sundhedsfremmende natur og de kriterier en terapihave skal opfylde, for at opnå en positiv indvirkning på helbredet.

Rundvisninger kl. 10.15, 11.15 og 12.15. Der er begrænsede pladser efter først til mølle. Mødested ved indgangen til Nacadia, ca. 500 meter fra parkeringspladsen.

 

Rundvisninger i Arboretet

Forskere fra Københavns Universitetet viser rundt i Arboretet og fortæller om den store samling og forskningen der bliver lavet her.

Rundvisninger kl. 10.30 og 12.30. Varighed ca. 1 t. og 15 min. Mødested ca. 100 meter indenfor porten.

 

Kreativt værksted

Her får du mulighed for: At undersøge naturen på tæt hold ved hjælp af stereolup; Spille kortspillet ’fugl mod fugl’ samt se og møde vores udstoppede dyr (mange af hvilke der findes i arboretet).

Værkstedet afholdes i skolestuen/publikumshuset ved indgangen og er åbent fra kl. 10 – 14.

 

Arboretets fugle

Find Arboretets fugle selvom de gemmer sig. Find fugleposterne og se om du kan gætte fuglens navn ud fra billede og information. Brug din telefon til at se artens danske navn, og høre hvordan den lyder.

Fra kl. 10.00 – 14.00. Start og slut ved publikumshuset ved porten.

 

Posteløb i Arboretet

Børn og voksne i alle aldre kan deltage i vores posteløb, hvor man skal bruge sanserne og sin kreativitet til at løse opgaver og blive lidt klogere på naturen i børnehøjde. Vi udleverer et kort med opgaver ved indgangen, løs så mange opgaver I kan.

Fra kl. 10.00 – 14.00. Start og slut ved publikumshuset ved porten.

 

Tag madpakke og tæppe med og nyd frokosten i det grønne.

Vi glæder os til at se jer!

Husk at lade hunden blive hjemme, da hunde ikke må medtages i Arboretet.

Vi glæder os til at se jer!