Åbent hus 30. april 2023

19. april 2023

Åbent hus i Arboretet
Søndag d. 30. april 2023 fra kl. 10-14

Søndag d. 30. april åbner vi dørene for åbent hus i Arboretet for både børn og voksne. Der vil være rundvisninger i Arboretet og Terapihaven Nacadia, kreativt værksted, spil omhandlende giftige planter samt posteløb for hele familien.

Her i Arboretet vil vi gerne invitere til at gå på opdagelse i vores samling af træer og buske og blive klogere på, hvad der egentlig foregår i Arboretets samling. Man kan opleve Arboretet ved at gå på opdagelse selv eller ved at deltage i en eller flere af vores aktiviteter. Hele dagen er gratis og kræver ikke tilmelding.

 

PROGRAM

Åbent Hus i Terapihaven Nacadia

Rundvisninger kl. 10.15, 11.15 og 12.15 med varighed af ca. 45 min. Forskere fra Københavns Universitet viser rundt i Terapihaven og fortæller om naturbaseret terapi, sundhedsfremmende natur og de kriterier en terapihave skal opfylde, for at opnå en positiv indvirkning på helbredet. Der er begrænsede pladser efter først til mølle-princippet. Mødested ved Terapihavens indgang, ca. 400 meter indenfor indgangen til Arboretet.

 

Rundvisninger i Arboretet

Rundvisninger kl. 10.30 og 12.30 med varighed af ca. 1 time og 15 min. Forskere fra Københavns Universitetet viser rundt i Arboretet og fortæller om den store samling og forskningen der bliver lavet her. Mødested ca. 100 meter indenfor indgangen.

 

Kreativt værksted

Her får du mulighed for at undersøge naturen på tæt hold ved hjælp af stereolup; Spille kortspillet ’fugl mod fugl’ samt se og møde vores udstoppede dyr (mange af hvilke der findes i arboretet). Værkstedet afholdes i skolestuen/publikumshuset ved indgangen og er åbent fra kl. 10 – 14.

 

Arboretets fugle

Find Arboretets fugle selvom de gemmer sig. Find fugleposterne og se om du kan gætte fuglens navn ud fra billede og information. Brug din telefon til at se artens danske navn, og høre hvordan den lyder. Fra kl. 10.00 – 14.00. Start og slut ved publikumshuset ved porten.

 

Posteløb i Arboretet

Børn og voksne i alle aldre kan deltage i vores posteløb, hvor man skal bruge sanserne og sin kreativitet til at løse opgaver og blive lidt klogere på naturen i børnehøjde. Vi udleverer et kort med opgaver ved indgangen, løs så mange opgaver I kan. Fra kl. 10.00 – 14.00. Start og slut ved publikumshuset ved porten.

 

Spil om giftige planter

Cirkus Naturligvis har spillet ”Grøn Gift” med. Et spil om giftige planter, hvor man dyster på giftighed, højde, alder og frøspredning. Du kan her finde ud af om tobak i virkeligheden er mere giftig end bjørneklo samt lære tolv forskellige plantefamilier og deres egenskaber at kende.

Åbent fra kl. 10-12 og 12.30-14.

 

Tag madpakke og tæppe med og nyd frokosten i det grønne. Husk at lade hunden blive hjemme, da hunde ikke må medtages i Arboretet.

Vi glæder os til at se jer!