Arboretet • Arboretvej 2 • 2970 Hørsholm • T 46 40 00 42 • info@15junifonden.dk
   

Foto: Claus Stener. 15. Juni Fondens formand Helene Kähler Hjenner taler ved prisuddelingen i 2018.

Uansøgte hæderspriser til kunstnere og designere

Ved prisuddelingen i 2018 udtalte 15. Juni Fondens formand Helene Kähler Hjenner:

Det er femte år i træk, at 15. Juni Fonden uddeler hæderspriser til ny-uddannede kunstnere og designere.

15. Juni Fonden blev stiftet for 27 år siden af ægteparret Lise og Valdemar Kähler, der havde mange interesser, som fondens brede fundats også afspejler, - interesser gående fra natur og jagt, til kunst og kultur, men også humanitære og sociale projekter havde deres bevågenhed.

Arrangementet i dag afspejler jo fondens kunstben. Som tidligere nævnt var én af stifternes store interesser kunsten, som ægteparret havde stor passion for. Som årene gik, blev den interesse stærkere og stærkere, i takt med at bentøjet begrænsede deres udfoldelser i naturen. Kunsten var også at se i deres hjem, hvor de havde værker fra gulv til loft, i vindueskarme, på borde og i haven udenfor.

Med fondens hæderspriser, som vi i dag uddeler, ønsker fondens bestyrelse at gå i stifternes fodspor. Bestyrelsen har derfor allieret sig med to bedømmelsesudvalg til, på baggrund af 2017 afgangsudstillingerne, at forestå udvælgelsen af talentfulde nyuddannede samtids- kunstnere og -designere.

Med prisen ønsker 15. Juni Fonden at give jer hædersprismodtagere et anerkendende skulderklap, samt en økonomisk håndsrækning, i håb om at dette kan være med til at åbne døre op for jer på jeres fremtidige færd inden for hhv. kunst og design. Bestyrelsen ønsker jer held og lykke hermed.

Hæderspriserne er på 40.000 kr. og kan ikke søges.