Søndag d. 12. september 2021 fra kl. 09-15

I anledning af Naturens Dag d. 12. september åbner vi dørene for en anderledes dag i Arboretet for både børn og voksne. Der vil være åbent hus i Terapihaven Nacadia, rundvisninger i Arboretet og et eventyrligt posteløb for hele familien.

Naturen holder åbent hus med en masse spændende oplevelser søndag den 12. september. Her er det nemlig Naturens Dag, hvor der i hele landet er naturaktiviteter for dig og din familie.

Her i Arboretet vil vi gerne invitere til at gå på opdagelse i vores samling af træer og buske og blive klogere på, hvad der egentlig foregår i Arboretets samling.

Temaet for Naturens Dag i år er ”Den eventyrlige natur”. Eventyret i naturen er alt det ikke rugbrødsagtige, hverdagsagtige og forudsigelige, der hvor man betræder nye steder alene eller i fællesskab, mærker nye sansninger i naturen, smage, lyde, overflader, stilhed eller en forbundenhed.

Man kan opleve Det Eventyrlige Arboret ved at gå på opdagelse selv eller ved at deltage i en eller flere af vores aktiviteter. Hele dagen er gratis og kræver ikke tilmelding.

PROGRAM

Åbent Hus i Terapihaven Nacadia

Forskere fra Københavns Universitet viser rundt i Terapihaven og fortæller om naturbaseret terapi, sundhedsfremmende natur og de kriterier en terapihave skal opfylde, for at opnå en positiv indvirkning på helbredet.

Rundvisninger kl. 10.15, 11.15 og 12.15. Varighed ca. 45 min.

Mødested ved Terapihavens indgang, ca. 400 meter fra parkeringspladsen.

 

Rundvisninger i Arboretet

Forskere fra Københavns Universitetet viser rundt i Arboretet og fortæller om den store samling og forskningen der bliver lavet her.

Rundvisninger kl. 9.00, 11.00 og 13.00. Varighed ca. 1 ½ time.

Mødested ca. 100 meter indenfor porten.

 

Posteløb i Det Eventyrlige Arboret

Børn og voksne i alle aldre kan deltage i vores posteløb, hvor man skal bruge sanserne og sin kreativitet til at løse opgaver og blive lidt klogere på naturen i børnehøjde. Vi udleverer et kort med opgaver ved indgangen, løs så mange opgaver I kan og få et diplom.

Fra kl. 10.00 – 15.00

Start og slut ved publikumshuset ved porten.

 

Tag madpakke og tæppe med og nyd frokosten i det grønne.

Vi glæder os til at se jer!