Søndag d. 11. september 2022

  • se tidspunkter under de enkelte aktiviteter

I anledning af Naturens Uge åbner vi søndag d. 11. september dørene for en anderledes dag i Arboretet for både børn og voksne. Der vil være åbent hus i Terapihaven Nacadia, rundvisninger i Arboretet, et posteløb for hele familien, opgaver og spil om danske fugle og kreativt værksted.

Naturen holder åbent hus med en masse spændende oplevelser i uge 36. Det er nemlig Naturens Uge, hvor der i hele landet er naturaktiviteter for dig og din familie.

Her i Arboretet vil vi gerne invitere til at gå på opdagelse i vores samling af træer og buske og blive klogere på, hvad der egentlig foregår i Arboretets samling.

Temaet for Naturens Uge i år er ”Naturen tæt på dig”. Her kan du finde og opleve dyr og planter tæt på, hvor du bor, leger, arbejder og går i skole.

Man kan opleve Arboretet ved at gå på opdagelse selv, eller ved at deltage i en eller flere af vores aktiviteter.  Rundvisninger og åbent hus i Nacadia er primært tiltænkt voksne og resterende aktiviteter er tiltænkt børn fra 3 år og opefter, men alle aktiviteter er åbne for gæster i alle aldre.

Hvis du ikke har været her før, er dagen en fantastisk mulighed for at gå på opdagelse og nyde den fantastiske samling af buske og træer.

Hele dagen er gratis og kræver ikke tilmelding.

 

PROGRAM

Åbent Hus i Terapihaven Nacadia

Forskere fra Københavns Universitet viser rundt i Terapihaven og fortæller om naturbaseret terapi, sundhedsfremmende natur og de kriterier en terapihave skal opfylde, for at opnå en positiv indvirkning på helbredet.

Rundvisninger kl. 10.15, 11.15 og 12.15. Der er begrænsede pladser efter først til mølle.

Mødested ved indgangen til Nacadia, ca. 500 meter fra parkeringspladsen.

 

Natur og Mental Sundhed

fra kl. 10-15

Kan særlige forløb i naturen lindre stress, angst, depression og andre psykiske lidelser? Ja, det ser sådan ud.

Derfor har 15. Juni Fonden skabt et nyt program for natur og mental sundhed. Kom og hør, hvordan vi over hele landet vil understøtte naturbaseret mental sundhed.

Vi står skråt over for indgangen til Nacadia, ca. 500 meter fra parkeringspladsen.

 

Rundvisninger i Arboretet

Forskere fra Københavns Universitetet viser rundt i Arboretet og fortæller om den store samling og forskningen der bliver lavet her.

Rundvisninger kl. 9, 11 og 13. Mødested 100 meter indenfor porten.

 

Kreativt værksted
fra kl. 10-15

Her får du mulighed for at undersøge naturen på tæt hold ved hjælp af stereolup; Klippe og folde dine egne plantefrø; Spille kortspillet ’fugl mod fugl’ samt se og møde vores udstoppede dyr (mange af hvilke der findes i arboretet).

 

Arboretets fugle
fra kl. 10-15

Find Arboretets fugle selvom de gemmer sig. Find fugleposterne og se om du kan gætte fuglens navn ud fra billede og information. Brug din telefon til at se artens danske navn, og høre hvordan den lyder.

 

Posteløb i Arboretet
fra kl. 10-15

Børn og voksne i alle aldre kan deltage i vores posteløb, hvor man skal bruge sanserne og sin kreativitet til at løse opgaver og blive lidt klogere på naturen i børnehøjde. Vi udleverer et kort med opgaver ved indgangen, løs så mange opgaver I kan.

Tag madpakke og tæppe med og nyd frokosten i det grønne.

Vi glæder os til at se jer!