Undervisning og skolestue

Læring i naturen - et værdifuldt supplement til skolens hverdag

15. Juni Fonden tilbyder naturfaglig undervisning til dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Forløbene kan findes på https://skoletjenesten.dk/15-juni-fonden

Skolestuen

Arboretets Skolestue

Skolestuen er et samlingssted til brug for studerende, skoleklasser og dagtilbud samt foreninger med faglig relation til Arboretet og 15. Juni Fonden.

Lokalet kan lånes i Arboretets åbningstid. Kontakt Dag Flemmer

Børn gror i natur!

Forskning har dokumenteret, at undervisning i det fri er til gavn for skolebørns faglige, fysiske og sociale udvikling

At flytte undervisningen udenfor regelmæssigt øger elevens koncentration og evne til at fastholde opmærksomheden. Elevernes undren og nysgerrighed, iagttagelser og undersøgelser er med til at øge deres grundlæggende viden om natur og miljø, der samtidig kommer til at bygge på egne erfaringer. Eleverne bevæger sig dobbelt så meget på en dag i skoven, som på en almindelig skoledag og udvikler på samme tid deres motorik og mod.
I naturen er der plads til alle og her er ofte brug for mange flere forskellige færdigheder, end i den traditionelle undervisning. Det giver eleverne en større forståelse og respekt  for hinandens evner.

Egern, et af de udstoppede dyr i Skolestuen.
Inspiration

Her kan du finde aktiviteter, materialer og inspiration til forløb på egen hånd til alle årstider og aldersklasser.

Skoven i skolenGrønne spirerNatur ninjaNaturportenBørnenes NaturbankoDyrene i ArboretetHvilke fag, kan der undervises i?Grej i SkolestuenHvad må vi i Arboretet?Kort over Arboretet