Vores Natur 2020

1. maj 2020

 Der venter danskerne mange naturoplevelser i 2020.

DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og de danske naturhistoriske museer har nu  officielt sat gang i temaet ’Vores Natur’, der tilbyder alle danskere rigtig mange forskelligartede naturoplevelser fra hele landet. ’Vores Natur’ er bl.a. støttet af 15. Juni Fonden.

 

I disse uger vil naturen rykke ind i mange danskeres hjem i form af nye naturprogrammer i både tv og radio samt flere digitale tilbud.

Senere på året vil partnerne og de mange organisationer og samarbejdspartnere i projektet også invitere danskerne med ud i naturen, hvor oplevelserne i den vilde danske natur blot står i kø og venter.

Unik naturserie fra DR og inspiration til oplevelser

Søndag den 12. april havde DR1 og DRTV premiere på den unikke naturserie ’Vilde Vidunderlige Danmark’, der er en serie på fem afsnit, hvor seerne vil komme helt tæt på både naturen og dyrene, der lever i den. Serien markerer starten på ’Vores Natur’.

De mange fælles udendørs aktiviteter er indtil videre skubbet til slutningen af maj på grund af coronavirus. I stedet vil danskerne få inspiration til at opleve naturen på egen hånd, forklarer formanden for Friluftsrådet, Niels-Christian Levin Hansen.

– Naturen gemmer på uendeligt mange vilde og vidunderlige oplevelser, og det synes vi, at alle skal kende mulighederne for. Mange flere skal opleve glæden ved at tage madkurven på cyklen ud i nærmeste skov, ved at tage vandretur ud i det åbne land, krydse fjorden i kajak eller krybe i soveposen under stjernerne i bålets skær til lyden af skovhornuglens tuden, siger han og fortsætter:

På hjemmesiden www.voresnatur.dk (link) kan du læse om alle aktiviteter, fotokonkurrence, gode råd til ture, og meget mere.