Foto: Mark Tholander

Fondens hæderspriser 2019 uddelt

6 x 40.000 kr. til unge talenter

21. november 2019

For sjette år i træk giver fonden en markant håndsrækning til seks nyuddannede kunstnere og designere, som har udmærket sig særligt på deres felt. 

Hvordan skal fremtidens toilet udformes? Og hvordan forholder vi os til den homoerotiske overvægtige krop? Det er tabubelagte emner, som modtagerne af årets hæderspriser har sat sig for at undersøge. Fremtidens kunstnere og designere er ikke bange for at sætte fingeren på nogle af de ømme punkter, som vi som samfund ofte prøver at vige udenom – og netop derfor er det så vigtigt at anerkende dem, der med mod, kunstnerisk ambition og velargumenteret viden forstår at flytte grænserne.

15. Juni Fondens juryer har udvalgt seks af sådanne ekstraordinære talenter og belønner deres afgangsarbejder med hver 40.000 kr. Med prisen ønsker 15. Juni Fonden at give hædersprismodtagerne et anerkendende skulderklap, samt en økonomisk håndsrækning, i håb om at dette kan være med til at åbne døre op på deres fremtidige færd inden for hhv. kunst og design. Priserne blev uddelt den 21. november 2019 i Fondens lokaler i Hørsholm.

De seks hædersprismodtagere er:

Kunst:
Tore Hallas for videoinstallationen ”And Going After Strange Flesh” (Det Kgl. Danske Kunstakademi)
Nina Helledie for værket ”Where it all started Contraction” og performancen ”Fyrtårn / The silent noise – When everything stops, what is left?” (Det Fynske Kunstakademi)
Mark Tholander for videoinstallationen ”They built the widened coral reef” – se billedet  (Det Jyske Kunstakademi)

Design:
Ditte Marie Fog Ibsen & Julia Sand Skovsted – aka PinkOrange  for designet ”Poosition” (Designskolen Kolding)
Rikke Magaard Olesen for designprojektet ”In Between” (Kunstakademiets Designskole)
Linda Egtved Olesen for designet ”Århundredets sko kommer i samlesæt” (Designskolen Kolding)

Hædersprismodtagere 2019. Foto Claus Stener.