Arboretet • Arboretvej 2 • 2970 Hørsholm • T 46 40 00 42 • info@15junifonden.dk
   

Tisvilde Hegn Foto: Foto: Flemming Rune

Tisvilde Hegn

Natur- og kulturværdierne i det østlige Danmarks største sandflugtsområde skal kortlægges og beskrives. I 1600- og 1700-tallet blev to hele landsbyer begravet under sandet ved Tisvilde, og kun ved en imponerende pionérindsats lykkedes det at standse sandets vandring ind i landet. På dette areal blev siden rejst Tisvilde Hegn, og i dag udgør området et af de mest attraktive, rekreative arealer langs Nordsjællands Kattegatkyst.

 

Et 2-bindsværk på ca. 600 sider om Tisvilde Hegn og kultur/naturværdiernes udvikling udarbejdes i et samarbejde mellem Holbo Herreds Kulturhistoriske Centre og Naturstyrelsen Nordsjælland. Arbejdet indbefatter arkivarbejde på Rigsarkivet og Landsarkivet, landskabsanalyse og formidling af arkæologiske resultater, gennemgang af dyrkningshistorien og en nutidig dokumentation af naturindholdet.

 

Projektleder og hovedforfatter på værket er naturforskeren og tv-værten Flemming Rune, der i 2009 udgav et tilsvarende 2-bindsværk om Gribskov. Bøgerne om Tisvilde Hegn påregnes udgivet i 2013.