I udvælgelsen prioriteres funktion, konstruktion, udtryk, holdbarhed, og samspil med omgivelserne. God arkitektur er en vellykket afvejning og koordinering af disse prioriteringer.

”Høj arkitektonisk kvalitet er en vigtig del af Hørsholms varemærke. Derfor glæder det mig meget, at vi i år kan præmiere to projekter, som hver især er stærke bud på, hvad der kendetegner god arkitektur”


siger Borgmester Morten Slotved og fortsætter

”Vi har i Kommunalbestyrelsen en ambition om, at nye projekter og bebyggelser skal kendetegnes ved høj kvalitet og vil gerne påskønne de byggerier, der tilføjer nye lag til de stolte byggemæssige traditioner i kommunen.”


Bedømmelsesudvalget har vurderet en række nyere byggeprojekter i kommunen og efterfølgende udvalgt de nyopførte bygninger ved Arboretet samt enfamiliehuset på Møllevænget 24A som de to prismodtagere.

Om det præmierede byggeri ved Arboretet udtaler fagdommer, arkitekt MAA Søren Mølbak:

"Alt i alt giver arkitekturen et dejligt arbejdsmiljø for de ansatte og en imødekommende atmosfære for besøgende. Materialesammensætningen, den gennembearbejdede detaljering og det internationale præg passer smukt til hele ideen om Arboretet."

Foto: Arkitekterne Claus Francke og Gert Mikkelsen samt repræsentanter fra 15. Juni Fonden, der er bygherre på de præmierede bygninger ved Arboretet, modtager Borgmester Morten Slotveds lykønskninger ved arrangementet på rådhuset den 1. oktober.